Araştırma Ortaya Çıkardı: Kurutulmuş Meyve Kalp ve Damar Sağlığını Koruyor! İşte her gün yemeniz gereken miktarlar…
Araştırmalar, fındık tüketiminin çeşitli sağlık sorunları olan yetişkinlerde kan lipitleri üzerinde olumlu etkileri olabileceğini açıkça göstermektedir. Bu bulguların aşırı kilo/obezite, hipertansiyon ve dislipidemi gibi sağlık durumlarının yanı sıra kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde de önemli olabileceği belirtiliyor.
Badem, Brezilya fıstığı, kaju fıstığı, fındık, macadamia fıstığı, ceviz, çam fıstığı, antep fıstığı, ceviz ve yer fıstığı dahil olmak üzere çeşitli yemişlerin kan lipit seviyeleri üzerindeki etkisini değerlendiren 113 çalışmayı analiz ettik. Ortalama günlük doz 45,5 gram ceviz olarak belirlendi ve bu doz ceviz tüketmeyen bir grupla karşılaştırıldı. Sonuçlar, genel ceviz tüketiminin toplam kolesterol ve LDL (kötü) kolesterol, trigliseritler ve apolipoprotein B'de orta düzeyde bir azalmaya yol açtığını gösterdi. Araştırmacılar, ceviz tüketiminin yetişkinlerde kan lipitlerini olumlu yönde etkileyerek kardiyovasküler riski azaltmaya yardımcı olduğunu açıkladı.
İspanya'daki Rovira i Virgili Üniversitesi'nden Prof. Jordi Salas-Salvad, “Son araştırmalar kurutulmuş meyvelerin kardiyovasküler sağlık üzerindeki yararlarına dair açık kanıtlar ortaya çıkardı” diyor. Şu yorumu yaptı:
Toronto Metropolitan Üniversitesi'nden Dr. Stephanie Nishi şunları ekledi: “Bu keşif, kuruyemişlerin sağlığı artıran güçlü bir besin kaynağı olduğunu vurguluyor. “Kuru meyve, vitaminlerin, minerallerin, liflerin ve sağlıklı yağların güçlü bir kombinasyonunu sağlayarak, sağlıklı bir diyetin parçası olarak taşınabilir, tatmin edici ve kullanışlı bir atıştırmalık veya atıştırmalık oluşturur.”
INC HAKKINDA
INC, fındık ve kuru meyve endüstrisine yönelik uluslararası bir şemsiye kuruluştur. Üyeleri arasında 80'den fazla ülkeden 850'den fazla kuruyemiş ve kuru meyve şirketi bulunmaktadır. INC üyeleri küresel fındık ve kuru meyve ticaretinin %85'inden fazlasını gerçekleştirmektedir. INC'nin misyonu küresel fındık ve kurutulmuş meyve endüstrisinde sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek ve kolaylaştırmaktır. Sağlık, beslenme, istatistik, gıda güvenliği, kuruyemiş ve kuru meyveler konularında uluslararası standartlar ve düzenlemeler konusunda lider uluslararası kuruluş.
İHA