Güncel Haberler
Portakalın lezzetli dönüşümü: Pratik portakallı kurabiye tarifi
Portakallı bisküvi tarifi hem ferahlatıcı portakal aroması hem de tatlılığıyla damaklara hitap eden bir tarif sunuyor. Bu leziz bisküviler tatlıyla portakalın muhteşem uyumunu keşfetmek isteyenler için ideal bir seçenek.
Yayınlanma: 28.02.2024 – 00:08
Abo Ol
Tatlı dünyasına baharın ve tazeliğin izlerini taşıyan portakallı bisküvi tarifi, her lokmada kendinizi sıcak güneşli bir gündeymiş gibi hissettirecek. Portakalın ferahlatıcı aroması bir yandan bisküvilere eşsiz bir lezzet katarken, diğer yandan yumuşak dokusuyla damağa keyif veriyor. Bu tarif tatlıyla portakalın eşsiz buluşmasını yaşamak isteyen herkesi bir lezzet yolculuğuna davet ediyor. Şimdi, Mutfakta harika bir koku deneyimlemeye ve portakallı bisküvilerin keyfini çıkarmaya hazır mısınız?
PORTAKALLI BİSKÜVİ TARİFİ
Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 yumurta sarısı
- Bir bardak suya 1 kaşık sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 bardak portakal suyu
- 1 poşet maya
- 7-8 su bardağı un
Yukarıdaki için;
- 1 yumurta beyazı
- İri kıyılmış fındık veya toz şeker
yapı
- Portakalları ince ince dilimleyin. Çikolatayı eritin.
- Hamuru için: Un hariç tüm malzemeleri mikser kabına ekleyip 1-2 dakika yoğurun.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru çalışma yüzeyinde 1 cm kalınlığında açın ve yuvarlak daire şekilleri kesin.
- Pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine portakal dilimlerini dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Bisküviler soğuduktan sonra yarısını çikolataya batırıp tekrar donması için fırın tepsisine dizin.