Güncel Haberler

Kurban Bayramı’nda dikkat! Uzmanı uyardı: Bir öğünden ne çıkar demeyin! “Bu organları tüketmek kalp hastaları için büyük risk”

Alıcı, sağlıklı bir kişinin kırmızı et tüketiminin haftada 350-500 gr civarında olması gerektiğini, ateroskleroz, yüksek kolesterol ve kalp hastalığı olan kişilerde bu miktarın daha da azaltılması gerektiğini söyledi.

Doç. sağlıklı bir tatil geçirmeniz için önerilerde bulundu. Dr. Alıcı şunları vurguladı:
“Kurban bayramında kurban etlerinin yağsız kısımlarını tercih edin. Etle birlikte tuz tüketimini de en aza indirmeye çalışın. Kurban bayramında et tüketiminizi günde bir porsiyonla sınırlayın. Bayramda her öğünde kırmızı eti tercih etmeyin.” Et tüketirken mutlaka yoğurt, ayran gibi sütleri tüketin.” “Öğle yemeğinde kızartma ve kırmızı et tüketmeye dikkat edin. Etin yanına sebze ve farklı yiyecek gruplarına da yer verin. Ağır tatlılar ve şerbetler yerine sütlü tatlıları tercih edin.”

Alışveriş yapan kişi ayrıca egzersizin önemini vurguladı ve tatil boyunca her gün en az bir saat düzenli olarak yürümeyi önerdi.

SAKATAT TÜKETMEYİN

iStock-831390876

Mağdurun sakatat olarak adlandırılan dalak, böbrek, karaciğer, sirdan ve mumbar gibi organlarının tüketilmemesi öneren Alıcı, şöyle konuştu: “Bu organlar, yüksek kolesterol içeriği nedeniyle kalp hastaları için büyük risk oluşturuyor. Etleri az tuzlu, az yağlı ve haşlanmış olarak tercih etsinler.” “dedi.

“İFTİRAYA NEDEN OLABİLİR”

SORUN, YEMEK YERKEN HASTALANMAK

Kurban bayramında kesilen hayvanların etlerinin dinlenmeden yenmemesi gerektiğini söyleyen alıcı, şöyle konuştu: “Taze etin sindirimi çok zordur. Hazımsızlığa neden olabilir ve sertliği nedeniyle pişirilmesi zordur. Kurban eti en az 24 saat buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmelidir. Özellikle kalp-damar hastalarının buna çok dikkat etmelerini öneriyoruz” dedi.

BİR YEMEKTE NELER ALABİLECEĞİNİZİ SÖYLEMEYİN

Ağır yemek, kek ve tatlıların yanı sıra kırmızı et fazlalığında da dozun aşılmamasını öneren Prof. Dr. Gökhan Alıcı “yemeğin içinde ne var?” yaklaşımıyla aşırı tüketimin zararlarına dikkat çekti. ve söyledi:

Et döner

“Ağır bir yemekten sonra kalp daha hızlı atmaya başlıyor ve tansiyon yükseliyor. Dolayısıyla aşırı ağır bir yemek yani yüksek karbonhidratlı, kızarmış ve yağlı yiyecekler kalbimizi zorlayacaktır.

ızgara et

Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin yanı sıra tuz kullanımına da dikkat edilmelidir. Çünkü aşırı tuz tüketimi hipertansif hastalar için ciddi bir tehlike teşkil ediyor. Aşırı tuz tüketimi kan basıncının aşırı yükselmesine yol açarak beyin kanaması, felç ve kalp krizi riskini artırabilir. Günlük tuz tüketimi 5 gramın altında tutulmalıdır.
Bu içerik Nilgün Akbıyık tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cevdet Yılmaz başkan olacakCevdet Yılmaz başkan olacak
Zamanla yarıştılar!  Ebeveynlerinin onları arabada bıraktığı ikizler...Zamanla yarıştılar! Ebeveynlerinin onları arabada bıraktığı ikizler…
Biden herkesi şaşırttı!  Etkinlikte dondurulduBiden herkesi şaşırttı! Etkinlikte donduruldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
gaziantep bayan escort antep escort marsbahis giriş marsbahis giriş